Feeds RSS
Feeds RSS

3 Nisan 2010 Cumartesi

3 Adımda Şişliğe Son!


İster gerginlik ve stres, ister hazımsızlık ve yanlış beslenmeden kaynaklanan karın şişlikleri olsun, 3 adımda uygulayacağınız sakinleştirici ve gevşetici hareketlerle, kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

Sabah düzenli yapılmayan kahvaltılar, ayaküstü yaptığınız atıştırmalar karnınızda şişkinliğe yol açabiliyor. Çoğu zaman strese maruz kaldığınızda, sindirim sisteminizde de bozukluklar ortaya çıkabiliyor. Karın masajı sayesinde, sadece mide-bağırsak hareketini değil, aynı zamanda iç organlarınızı da uyaracak ve böylece sindiriminize yardım etmiş olacaksınız. Genel olarak her masajda olduğu gibi, karın masajına da yavaş ve yumuşak bir şekilde başlayın ve masaj basıncını yavaş yavaş artırın. Özellikle hassas noktalarda çok dikkatli olun. Akşam günün son beslenmesi öncesi, karın masajı için çok uygun. Yemekten hemen sonra ise karnınıza masaj yapmayın. İşte pratik yöntemler.

ISITIN
Ellerinizi cukurlaştırıp göbeğinizin üzerine koyun. Birkaç saniye kıpırdamadan öylece durup, avucunuzda sıcaklığın biriktiğini hissedin. Ardından elinizi hafifçe düzleştirerek sıcaklığınızın karnınıza yayıldığını hissedin. Eliniz gevşek haldeyken belinizin yanından yukarı doğru yavaşça hareket ettirin. Daha sonra bu işlemi iki elinizle 6 kere tekrarlayın.

YUVARLAYIN
Elinizi karnınızın üzerine koyun ve biraz bastırarak saat yönünde giderek genişleyen çemberler çizin. İki elinizle yuvarlak hareketler yaparak sıvazlayın. Basınç yandan aşağıya kayarken hafif, belden içeriye ve karından yukarıya doğru çıkarken de derin olsun. Sol elinizi belin yanından yukarıya, sağ elinizi de karından karşıya ilerletin, daireler şeklinde hareket ederken, kollarınızı çarprazlayın. Bu sakinleştirici hareket, karın ağrısını gidermeye de yardımcı olacak.

OVUN
Ellerinizi, kanınızın alt kısmına iki yana doğru koyun. Ardından, basıncın sabit kalması şartıyla, kaburgalarınıza doğru yavaşça sıvazlayın. Kaburga kısmına geldiğinizde, ellerinizi yanlardan aşağıya doğru kaydırın. Ellerinizi bastırarak belin yanlarından yukarıya ve içeriye doğru çekin. Bunları uygularken hareketiniz akıcı ve seri olsun. 6 kez tekrar edin.

Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder